Onze overtuiging: Agile

logo-priom-priomOnze overtuiging is dat projecten sneller, beter en goedkoper kunnen worden door een andere benadering. Een benadering die veel verder gaat dan de projecten zelf. Door een nieuwe manier van werken en organiseren, vanuit Agile!

Agile staat voor het inspelen op veranderingen door het regelmatig opleveren van concrete producten in multidisciplinaire teams die nauw samenwerken. Agile is een filosofie die u kan helpen succesvol te zijn in dit tijdperk van veranderingen die sneller gaan dan we kunnen bijhouden. Wij willen u hierbij helpen! Door groot te denken, maar klein te starten. Kijk om u heen en zie hoe succesvolle bedrijven durven experimenteren en successen snel opschalen.

Experimenteren is nodig in snel veranderende omgeving waarin ‘huidige’ werkwijzen van organisaties steeds vaker niet passend blijken. Dat klinkt echter als zomaar iets proberen, of op z’n Twents kiek’n wat ‘t wordt (KWW). Dit hoeft niet zo te zijn. Wij volgen de principes van Agile Management en gebruiken de Denk, Doe en Leercyclus om experimenteren vorm te geven zodat grip op koers en resultaat behouden wordt

Onze trainingen en workshops

Showing all 8 results

Large Scaled Scrum (LeSS)

Agile en Scrum helpen om teams wendbaar te maken. Je werkt als professional in of met teams die Scrum toepassen of willen toepassen. Wellicht ben je een lid van dat team, de manager of de veranderaar die dat begeleidt.

Je ondervindt in je eigen organisatie of daarbuiten dat teams de noodzaak voor Scrum zien en dit ook toepassen, maar toch heeft Scrum onvoldoende gebracht. De teams zijn wel wendbaarder geworden, maar is de organisatie daarmee ook wendbaar geworden? Ondervinden klanten een snelle reactie van leveranciers? Worden wijzigingen zodanig opgepakt, waardoor deze in een vloeiend proces alle noodzakelijke werkplekken passeert? Is de doorlooptijd van idee naar operationeel product kort genoeg? Kortom werkt de keten? Is de organisatie er klaar voor? Is de mindset aanwezig, die voor een integrale Scrum aanpak nodig is?

Deze training verkent de dieper liggende oorzaak en leert je een aanpak die dat helpt in kaart te brengen en op te lossen: LeSS (Large Scale Scrum). Een aanpak die helpt om de organisatie rond Scrum te optimaliseren, wendbaarder te maken en beter te laten presteren. LeSS leidt tot een effectieve samenwerking van meerdere scrum teams die aan één product werken.

Waar alternatieve scaling frameworks leiden tot zware verruiming van het aantal rollen, events of hulpmiddelen, blijft LeSS dicht bij de richtlijnen van de Scrum Guide. LeSS benadrukt de samenstelling van teams en de wijze waarop de teams samenwerken. LeSS besteedt aandacht aan het beter organiseren van teams op basis van de Scrum principes. Meer met minder oftewel LeSS.

491,74 (inclusief b.t.w.: 595,00)

Scrum Intro Workshop

Ervaar de Scrum meerwaarde voor uw project of organisatie.

Scrum is een aanpak om in multidisciplinaire teams te werken. Van oorsprong voor ICT sector ontwikkeld, maar in toenemende mate daarbuiten toegepast. U wilt meer weten over Scrum en wat dit kan betekenen voor uw werk en uw organisatie.

In deze workshop van een halve dag krijgt u inzicht in de Scrum methodiek en wat dit voor u betekent ten opzichte van uw huidige projectmanagement methodiek. We behandelen de rollen en verantwoordelijkheden en diverse meetings in het Scrum proces. Ervaar deze interactieve en energie gevende workshop waarbinnen u spelenderwijs Scrum principes toepast. 

Uw trainers zijn Professional Scrum Masters en Product Owners. U wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving.

De workshop is er voor iedereen die meer wil weten van Scrum; of u er nu al mee werkt of ermee (denkt te) gaat werken.

Ervaar deze interactieve en energie gevende workshop waarbinnen je spelenderwijs Scrum principes toepast. De workshop is er voor iedereen die meer wilt weten van Scrum; of je er nu al mee werkt of ermee (denkt te) gaat werken.

Scrum voor Bouwend Nederland

Ervaar wat Scrum kan betekenen en bouw met Scrum
U overweegt om Scrum toe te gaan passen, of wilt meer weten van dit framework om projecten beter, sneller en goedkoper te maken.

Werkt u in één van de Bouwend Nederland branches, dan is deze training voor u gemaakt!

Door middel van gamification en het toepassen van de Scrum principes tijdens de training is het een energieke en interactieve training met veel aandacht voor uw eigen context. Door de focus op Bouwend Nederland treft u in de training branchegenoten en is het Scrum programma op maat gesneden voor uw organisatie.

Onze docenten zijn gepokt en gemazeld in de praktijk van Agile management en Scrum. Zij hebben een gedegen ervaring in de praktijk en hun sporen verdiend in de wereld van Bouwend Nederland.

De training is er voor iedereen die als (project) medewerker of leidinggevende binnen Bouwend Nederland werkzaam is.

Scrum Certified Professional Product Owner [PSPO1]

Voor professioneel eigenaarschap van Scrum producten met meer waarde.

Als Scrum Product Owner bent u verantwoordelijk voor een product of dienst en zorgt u voor de communicatie tussen de klant, stakeholders en het team. Goed eigenaarschap is daarbij essentieel voor het werken met Scrum. U bent op zoek naar hoe de rol als Scrum Product Owner professioneel in te vullen.

Scrum CPSPOIn deze unieke 2-daagse training Professional Scrum Product Owner (PSPO) leert u wat de rol van de Scrum Product Owner, in een non-it omgeving, inhoudt en wat deze vernieuwende positie in een organisatie kan betekenen. In deze interactieve training leert u spelenderwijs de Scrum principes toe te passen. De training bereidt u voor op afleggen van het assessment voor het PSPO1 certificaat van Scrum.org. Het assessment ter waarde van $200,= is inbegrepen in onze prijs.

Uw trainers zijn Professional Scrum Masters en Product Owners. U wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving.

De training is er voor iedereen die meer waarde wil toevoegen voor de klant: van projectleider, projectmanager tot opdrachtgever.

Certified Professional Scrum Master [PSM1]

Voor meesterschap in het leiden van Scrum projecten.

Als Scrum Master staat u voor de taak om met uw team waardevolle producten en diensten op te leveren. Voor u als Scrum Master is goed leiderschap daarbij essentieel om het beste uit uw team te halen. U bent op zoek naar hoe deze rol als Scrum Master professioneel in te vullen.

In deze unieke 2-daagse training Professional Scrum Master (PSM1) leert u wat de rol van de Scrum Master inhoudt en hoe u aan deze cruciale rol succesvol invulling kan geven. De training bereidt u voor op afleggen van het assessment voor het PSM1 certificaat van Scrum.org. Het assessment ter waarde van $150,= is inbegrepen in onze prijs.

Uw trainers zijn Professional Scrum Masters en Product Owners. U wordt ondersteund met een moderne online leeromgeving.

De training is er voor iedereen die als Professional Scrum Master nieuwe Scrum projecten wil leiden of lopende Scrum projecten naar een hoger niveau wilt tillen.

Scrum Assessmenttraining PSM 1

Bereid je voor op het assessment van Professional Scrum Master (PSM I)

Je gaat binnenkort het assessment afleggen voor certificering van Professional Scrum Master en wilt natuurlijk in één keer slagen! Deze assessment training Professional Scrum Master zal je daarbij helpen. Maak de 80 multiple choice examenvragen, die in vier toetsen van twintig vragen worden aangeboden. Je krijgt steeds feedback per vraag waarom die goed of fout beantwoord is. Zo ben je optimaal voorbereid op het assessment van de certificerende instanties

Deze examentraining is waardevol voor iedereen die een Professional Scrum Master certificering (PSM1) wil en optimaal voorbereid wil zijn op het assessment. De examentraining wordt via onze partner Skoledo aangeboden.

Proefexamen Professional Scrum Master (PSM I)

Toets je meesterschap in het leiden van Scrum projecten

We bieden je 25 gratis oefenvragen ter voorbereiding op een officiële assessment voor certificering als Professional Scrum Master. De oefenvragen zijn representatief voor de Engelstalige vragen die in assessments wordt aangeboden door o.a. scrum.org. Onze vragen zijn in het Nederlands. Ze worden aangeboden via onze e-learning partner Skoledo.

Oplossingsgericht Evalueren met Scrum (OES)

Evalueren kan ook leuk zijn! Denk en werk in oplossingen in plaats van problemen.

Als team(lid) van een scrum team wil je denken in oplossingen in plaats van problemen.

Ben je (onderdeel van) een “scrummend team” buiten de ICT-branche en/of wil je een project tussentijds eens oplossingsgericht evalueren? Dan is deze workshop ideaal voor jou! Wij bieden je team een interactieve “doe-en-leer-sessie” aan binnen jullie organisatie.

Samen gaan we oplossingsgericht met jullie evaluatie, ook wel retrospective genoemd, aan de slag. We doorlopen de stappen van deze positieve en effectieve manier van evalueren. Je leert een aantal handige instrumenten, waardoor je veel meer uit je evaluatie haalt. Meer succes en meer plezier!

Voorkennis van Scrum of Oplossingsgericht denken is niet nodig. Het enige wat nodig is, is een concreet project of concrete productontwikkeling die jullie willen evalueren. De sessie duurt maximaal 2 uur.

470,00 (inclusief b.t.w.: 568,70)

Onze Trainers

Onze trainers zijn gepokt en gemazeld in de praktijk van Agile management en Scrum. Zij hebben een gedegen ervaring in de praktijk en zijn didactisch onderlegd. De trainers zijn gecertificeerd Professional Scrum Master en Professional Product Owner:

Henri Boertien

Langjarig ervaren programma/projectmanager altijd op zoek naar passende werkvormen/methodieken voor de business. Stond aan de wieg van diverse samenwerkingsverbanden en consortia. Al sinds jaar en dag schrijf en spreek ik over wat ik in mijn rol meemaak. Ik spreekt de taal van de business zowel in de boardroom als op de werkvloer. Men betitelt mij als een Twentse pragmatische versneller met groot gevoel voor de onderstroom. 

Als trainer/coach help ik leidinggevenden, teams en professionals graag met het zetten van een volgende stap in hun (agile) ontwikkeling. Ik werk voor heel uiteenlopende organisaties, van commercieel tot de overheid en heb me gespecialiseerd in Agile management en Scrum. Leading voice in Agile en Scrum voor bouwend Nederland.

Ervaringen delen over Agile en Scrum, het opleiden en trainen van Scrum Masters, Product Owners en agile teams zie ik als een stap in het leren leren!

Henri Boertien / Agile & Scrum Trainer
Drs. Ing. Ronald Van De Hoef MBA

Aangezien ik altijd meer wil weten heb ik inmiddels meerdere studies op HBO en universitair niveau afgerond. Ik loop altijd voorop qua kennis op mijn vakgebieden. Het geven van trainingen is een mooie manier om deze kennis over te dragen. Tegelijkertijd geeft het me de mogelijkheid zelf weer te leren van interessante mensen.

Als trainer haal ik energie uit het samen ontwikkelen met een groep enthousiaste mensen. Leren van elkaar en met elkaar. Ik ben graag in verbinding met anderen en verbindt hen weer aan anderen. Samen kun je zoveel meer, gebruik makend van elkaars sterke kanten. Inspireren en co-creëren. Ik probeer in trainingen veel te schakelen tussen theorie en praktijk, het liefst met actuele voorbeelden en gebruik maken van afwisselende werkvormen. Uiteindelijk is kennis alleen iets waard als je het kunt toepassen! In de training schenk ik daarom bewust aandacht aan de verschillende leerstijlen zodat iedereen zijn leerdoelen kan bereiken en vol energie uit de training komt. Belangrijk daarbij is dat leren ook leuk mag zijn en we als groep plezier beleven aan de training.

Tot slot geniet ik ervan een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van andere mensen, zodat zij hun volledige potentieel weten te benutten. Idealisme is mijn belangrijkste drijfveer en ik hoop dat de mensen die ik train hun nieuwe inzichten gebruiken om een win-win situatie te creëren.

Drs. Ing. Ronald Van De Hoef MBA / Agile & Scrum Trainer