Onze overtuiging: Geloven in oplossingen

Wij geloven in het denken in oplossingen, in tegenstelling tot het denken in problemen. Van problemen komen problemen. Van oplossingen…..komen oplossingen!

Of je dit principe nu toepast in het directe contact met klanten, als leidinggevende of als directeur. In de commerciële sector, overheid of zorg en onderwijs; het Oplossingsgericht Denken en Werken is in alle werkvelden, op alle niveaus toe te passen. Het is een evidence based model. Ontstaan in de positieve psychologie en gericht op talenten van mens en organisatie. Uit onderzoek, en zeker ook uit eigen rijke ervaring, is het werken vanuit dit model energiegevend. Je bereikt sneller resultaat (waar iedereen tevreden mee is), met minder moeite en meer plezier.

Onze trainingen en workshops zullen je leren op een radicaal andere manier naar de realiteit te kijken en positief en snel naar de gewenste toekomst toe te werken.

Het model sluit aan bij methodieken en modellen die al werken. Dat is ook de kracht van dit model; het haalt het goede bij elkaar.

Onze trainingen en workshops

Showing all 3 results

Oplossingsgericht Leidinggeven

Beter veranderen met oplossingsgericht leidinggeven

Als leidinggevende wil je meer rendement uit verbeteringen en veranderingen te halen. Het is je taak om daar zo succesvol mogelijk in te zijn. De context van je werk is complex en hierin is het soms moeilijk voor professionals om met de juiste motivatie aan de slag te blijven. Weerstand van mensen en complexiteit van problemen belemmert het halen van de gewenste resultaten.

Je zoekt continu naar manieren om je eigen effectiviteit binnen je verschillende mandaten als leider te vergroten. Je wil je bekwamen in een radicaal andere manier om problemen op te lossen dan vanuit de mindset die je tot nu toe geleerd heeft. Je wordt getraind in het Oplossingsgericht Denken en Werken, die het zelforganiserend vermogen van teams en individuen vergroot.

In deze driedaagse training leer je dat er in elke situatie, hoe complex of moeilijk ook, altijd oplossingen zijn. Bovendien leer je individuen en teams beter motiveren en enthousiasmeren. Je leert verschillende nieuwe wetenschappelijk onderbouwde technieken toe te passen in het leidinggeven, onder andere hoe effectief om te gaan met weerstand. Je ondersteunt de professional zijn eigen oplossingen te ontdekken en te realiseren in plaats van problemen en oorzaken te analyseren.

Na deze training kunt u Oplossingsgericht Denken en Werken toepassen in uw eigen praktijk om resultaten te versnellen, anderen te enthousiasmeren en het zelforganiserend vermogen te vergroten.

1.195,00 (inclusief b.t.w.: 1.195,00)

Oplossingsgericht Evalueren met Scrum (OES)

Evalueren kan ook leuk zijn! Denk en werk in oplossingen in plaats van problemen.

Als team(lid) van een scrum team wil je denken in oplossingen in plaats van problemen.

Ben je (onderdeel van) een “scrummend team” buiten de ICT-branche en/of wil je een project tussentijds eens oplossingsgericht evalueren? Dan is deze workshop ideaal voor jou! Wij bieden je team een interactieve “doe-en-leer-sessie” aan binnen jullie organisatie.

Samen gaan we oplossingsgericht met jullie evaluatie, ook wel retrospective genoemd, aan de slag. We doorlopen de stappen van deze positieve en effectieve manier van evalueren. Je leert een aantal handige instrumenten, waardoor je veel meer uit je evaluatie haalt. Meer succes en meer plezier!

Voorkennis van Scrum of Oplossingsgericht denken is niet nodig. Het enige wat nodig is, is een concreet project of concrete productontwikkeling die jullie willen evalueren. De sessie duurt maximaal 2 uur.

470,00 (inclusief b.t.w.: 568,70)

Solution Building for Teams


Oplossingsgericht samenwerken, samenwerken aan meer positieve en duurzame resultaten!

Als team werk je in een dynamische omgeving waarin klanten hoge eisen stellen en veranderen een must is. Je team heeft de drive om continu te verbeteren.

Je ervaart echter dat jij, en je team vast blijven zitten in weerstand, problemen of de analyse ervan. Je merkt aan jezelf en je team dat het (soms) ontbreekt aan een positieve houding, motivatie en enthousiasme.

In deze teamtraining van een dag leer je als team dat er een radicaal andere manier is om uitdagingen aan te gaan dan vanuit de mindset die je geleerd hebt te gebruiken. Je leert dat er in elke situatie, hoe complex ook, er altijd oplossingen zijn. Het ontdekken van de oplossing staat daarbij centraal, in plaats van het onderzoeken en analyseren van het probleem.  Je maakt kennis met het concept van “Oplossingsgericht Denk en Werken” en leert hoe dit als team toe te passen om positief en energiek te kunnen verbeteren en te veranderen in complexe situaties. Door anders te denken en communiceren kun je gezamenlijk met meer positiviteit en meer resultaat het werk doen .

1.050,00 (inclusief b.t.w.: 1.270,50)

Onze Trainers

Onze trainers/coaches zijn:

  Jörgen Spit

  Trainer en Coach

  Jörgen Spit is uw trainer en coach in oplossingsgericht denken en werken. Jörgen komt uit de hulpverleningswereld (GGZ), waar deze aanpak ook zijn oorsprong heeft. Jörgen heeft zich daarna als manager en ondernemer ontwikkeld en is een “master” in deze coachingsmethode. 

  Jörgen is het overgrote deel van zijn carrière al bezig met het helpen van anderen om meer uit hunzelf, bepaalde situaties of hun bedrijf te halen. De afgelopen twintig jaar heeft hij dit in diverse rollen, teams en bedrijven opgepakt, onder meer als verpleegkundige, casemanager, projectleider, innovator, coach, trainer en manager van diverse afdelingen. Ook educatie speelt in het leven van Jörgen een centrale rol. Na zijn wereldreis, die hij samen met Evelien maakte, heeft hij verschillende opleidingen gevolgd. In deze opleidingen zijn verandering, menskracht en innovatie de rode draad.

  Zijn overtuiging: “Ik vind het van essentieel belang dat mensen het gevoel krijgen dat ze eruit halen wat erin zit en resultaten behalen die zij belangrijk vinden. Dit levert namelijk bevrediging, plezier, beweging en energie op. ‘Je kunt een probleem niet oplossen met een denkwijze die het heeft veroorzaakt.’ Het zijn woorden van Albert Einstein, en het is mijn motto.”

  Andere zeggen over Jörgen: “Hij dringt snel door tot de kern en zet anderen aan tot denken. Hij is een meester om zaken simpel te houden. Hij is scherp in het geven van goede en gedoseerde feedback. En daarnaast zijn positiviteit en humor ingrediënten die het een plezier maken om met hem te werken.”

   Evelien Spit

   Trainer en Coach

   Evelien begon haar carrière als verpleegkundige, daar heeft ze altijd de behoefte gehad om zich  te blijven ontwikkelen. Na verschillende HBO+ opleidingen en functies in de GGZ heeft ze nu haar plek gevonden als hulpverlener én ondernemer. Enerzijds als GGZ praktijkondersteuner bij huisartsen, anderzijds als eigenaar/trainer/coach bij Fortico. “In alle rollen help ik mensen door te werken/denken/communiceren vanuit het Oplossingsgerichte Model”.

   Door de wereldreis die ze samen met Jörgen maakte, heeft Evelien geleerd dat zaken niet altijd zijn zoals ze lijken. In andere culturen wordt met andere gebruiken en overtuigingen gehandeld. Hierdoor heeft Evelien geleerd dat het omgekeerde ook waar kan zijn. Daarnaast heeft ook haar professionele ontwikkeling haar geholpen om daadwerkelijk zonder oordeel naar mensen te kunnen luisteren.

   Haar overtuiging: “Door te handelen vanuit die oplossingsgerichte overtuiging, worden resultaten en plezier behaald. Oplossingsgericht is voor mij dan ook geen manier van coachen, maar een wijze van denken, reflecteren en werken.”

   Wat anderen over Evelien zeggen: “Evelien is een betrokken professional die het resultaat van de ander haar prioriteit maakt. Met een zekere lichtheid weet ze anderen hun eigen oplossingen laten bedenken en uitvoeren. Zonder oordeel kijkt zij naar de situatie en weet altijd verrassende wendingen te geven aan de realiteit.”

    Marleen Schrier

    Trainer en Coach

    De rode draad in Marleens werkzame leven is altijd het plezier in het werken met mensen geweest. Na haar opleiding Personeel en Arbeid in Amsterdam heeft Marleen onder andere als kwaliteitsmanager, leerlingbegeleider, externe vertrouwenspersoon, trainer en yogadocent gewerkt. Blijven ontwikkelen en leren is iets wat Marleen zowel in haar werk als privé kenmerkt. Anderen omschrijven Marleen regelmatig als rustig, onbevangen en onbevooroordeeld. Bij Marleen is iedereen welkom.

    Marleen leerde een van haar meest belangrijke levenslessen toen zij na haar middelbare school een jaar op Curacao verbleef: Waar je ook naartoe gaat je neemt altijd jezelf mee. Dat gaf haar het inzicht dat je daadwerkelijk de enige bent die verantwoordelijkheid kan nemen voor je leven. Marleen gelooft in de kracht van mensen om die verantwoordelijkheid te nemen en oplossingen aan te dragen. De beste oplossingen worden niet door anderen bedacht maar ontstaan uit jezelf. Een ander kan hoogstens helpen je eigen oplossingen te vinden door het stellen van de juiste vragen.

    Marleen vindt het dan ook erg belangrijk de regie bij de mensen zelf te laten. Ieder kiest zijn eigen weg. De oplossingsgerichte manier werken zoals we die bij Management of Change hanteren sluit hier naadloos bij aan.