Jörgen Spit

Jörgen Spit is uw trainer en coach in oplossingsgericht denken en werken. Jörgen komt uit de hulpverleningswereld (GGZ), waar deze aanpak ook zijn oorsprong heeft. Jörgen heeft zich daarna als manager en ondernemer ontwikkeld en is een “master” in deze coachingsmethode. 

Jörgen is het overgrote deel van zijn carrière al bezig met het helpen van anderen om meer uit hunzelf, bepaalde situaties of hun bedrijf te halen. De afgelopen twintig jaar heeft hij dit in diverse rollen, teams en bedrijven opgepakt, onder meer als verpleegkundige, casemanager, projectleider, innovator, coach, trainer en manager van diverse afdelingen. Ook educatie speelt in het leven van Jörgen een centrale rol. Na zijn wereldreis, die hij samen met Evelien maakte, heeft hij verschillende opleidingen gevolgd. In deze opleidingen zijn verandering, menskracht en innovatie de rode draad.

Zijn overtuiging: “Ik vind het van essentieel belang dat mensen het gevoel krijgen dat ze eruit halen wat erin zit en resultaten behalen die zij belangrijk vinden. Dit levert namelijk bevrediging, plezier, beweging en energie op. ‘Je kunt een probleem niet oplossen met een denkwijze die het heeft veroorzaakt.’ Het zijn woorden van Albert Einstein, en het is mijn motto.”

Andere zeggen over Jörgen: “Hij dringt snel door tot de kern en zet anderen aan tot denken. Hij is een meester om zaken simpel te houden. Hij is scherp in het geven van goede en gedoseerde feedback. En daarnaast zijn positiviteit en humor ingrediënten die het een plezier maken om met hem te werken.”