Evelien Spit

Evelien begon haar carrière als verpleegkundige, daar heeft ze altijd de behoefte gehad om zich  te blijven ontwikkelen. Na verschillende HBO+ opleidingen en functies in de GGZ heeft ze nu haar plek gevonden als hulpverlener én ondernemer. Enerzijds als GGZ praktijkondersteuner bij huisartsen, anderzijds als eigenaar/trainer/coach bij Fortico. “In alle rollen help ik mensen door te werken/denken/communiceren vanuit het Oplossingsgerichte Model”.

Door de wereldreis die ze samen met Jörgen maakte, heeft Evelien geleerd dat zaken niet altijd zijn zoals ze lijken. In andere culturen wordt met andere gebruiken en overtuigingen gehandeld. Hierdoor heeft Evelien geleerd dat het omgekeerde ook waar kan zijn. Daarnaast heeft ook haar professionele ontwikkeling haar geholpen om daadwerkelijk zonder oordeel naar mensen te kunnen luisteren.

Haar overtuiging: “Door te handelen vanuit die oplossingsgerichte overtuiging, worden resultaten en plezier behaald. Oplossingsgericht is voor mij dan ook geen manier van coachen, maar een wijze van denken, reflecteren en werken.”

Wat anderen over Evelien zeggen: “Evelien is een betrokken professional die het resultaat van de ander haar prioriteit maakt. Met een zekere lichtheid weet ze anderen hun eigen oplossingen laten bedenken en uitvoeren. Zonder oordeel kijkt zij naar de situatie en weet altijd verrassende wendingen te geven aan de realiteit.”