Een overzicht van onze leden. Bij elke training, opleiding of andersoortige dienst vindt u de docent of adviseur vermeld.

Docent, Adviseur

Bert van der Hooft MCM heeft in 2007 het concept van Management of Change bedacht en sindsdien in de praktijk gebracht. Dat typeert zijn kracht als bevlogen, inspirerende professional die in samenwerking tot resultaat komt. Hij is een ervaren programma- en interim manager die ook over zijn vak adviseert. Hij is docent in verschillende Management of Change opleidingen.Zijn ervaring in het ontwikkelen van Communities of Practice heeft hij neergeslagen in een concept (De KennisKrakeling) waaarover hij ook adviseert en doceert.Kortom een geboren competentieontwikkelaar die aan het stuur of als bijrijder u ondersteunt. Ons ondersteunt hij als bestuurder van onze coöperatie.

Docent

Marc heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het bedrijfsleven en bij de overheid. De laatste 15 jaar als procesinrichter en projectmanager met een grote passie voor het activeren van veranderingen. Als gastdocent deelt hij zijn ervaringen bij het meten van de effectiviteit van veranderen.

Samen met Bert van der Hooft heeft Marc in 2014 de Change Activation Masterclass ontwikkeld.

Marc gelooft dat dingen altijd beter kunnen . Hij is er van overtuigd dat , omdat alles voortdurend in beweging is en veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen, het succes van een bedrijf of instelling steeds meer afhankelijk is van hoe de organisatie omgaat met continue veranderingen. Het is zijn uitdaging om organisaties te helpen met het vinden en implementeren van manieren om hiermee om te gaan.

Docent

Roel is een enthousiaste en inspirerende adviseur, coach en trainer binnen het brede vakgebied van verandermanagement met een specialisme in Lean Six Sigma. Zijn jarenlange praktijkervaring als verbeterprojectmanager van oa. DMAIC’s, A3 en 5S projecten voorziet elke cursus van luisterrijke voorbeelden en oefenmateriaal.

Roel is een no nonsense adviseur en coach van verbeterinitiatieven met daarbij gevoel voor cultuur, organisatie en het doorbreken van taboes. Persoonlijke verbeterresultaten variëren van 30.000,- euro kosten reductie tot 1.000.000,- omzetstijging op projectbasis.

Als partner van de Management of Change houdt Roel zich met name bezig met het opleiden van Orange-, Green-, en Black Belts en adviseren van organisaties bij verandervraagstukken. Hiernaast vervult hij momenteel de rol van Lean Programmamanager bij de Nederlandse marktleider in stand- en interieurbouw en coached hij 15 verbeterprojecten over 3 Business Units ten einde de marge en doorlooptijden van organisatieprojecten te verbeteren met behoudt van kwaliteit.

Lean Six Sigma
Inspirator, Facilitator, Coach

Ron is een zeer ervaren, inspirerende manager met leidinggevende kwaliteiten. Hij heeft zijn sporen verdiend bij een grote diversiteit aan bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Zijn kwaliteiten richten zich op mensen management en het openen van deuren bij bedrijven en instellingen op elk nivo. Hij is doelgericht, gedreven en (pro-)actief ingesteld en is bij uitstek een inspirator voor zijn (werk)omgeving. Daarbij zijn duidelijkheid, openheid en integriteit sleutelwoorden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Maatschappelijk verantwoord leiderschap staan hoog in het vaandel. Zijn visie is dat de je mensen om je heen kunt laten groeien door ze te inspireren waarbij de focus is gericht op de ontwikkeling van de mens en niet op de te bereiken doelen.

Trainer, Facilitator, Adviseur

Ivonne is een bevlogen, inspirerende professionele docent, trainer, facilitator en adviseur met een specialisatie in informatiebeveiliging en de integratie daarvan in de bedrijfsvoering. Zij helpt in het vergroten van de awereness van informatiebeveiliging en het kritisch bekijken van nut en noodzaak van beschermende maatregelen om aldus organisaties in het bereiken van hun bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen.

Enkele diensten van Ivonne zijn: de begeleiding tot ISO27001 certificering, het verbeteren van de beheer- of bedrijfsprocessen, het geven van trainingen, gaming sessies en workshops (zoals Lego® Serious Play® workshop).

 

Veranderaar

Christa is een zeer ervaren veranderaar. Zij  heeft haar sporen verdient bij onder meer ABN AMRO met in haar portfolio onder meer het programma management van het Nieuwe Werken in Het Nieuwe Werken en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Samenwerken staat bij haar centraal.

Erwin Albrecht heeft ruime ervaring in projectcommunicatie, interne communicatie en persvoorlichting en woordvoering. In 2009 heeft hij een vast dienstverband ingeruild voor een bestaan als zzp-er.

 Erwin is ervan overtuigd dat een geslaagd veranderingstraject staat of valt met een goede aanpak van de interne communicatie. Door mensen te betrekken, perspectief te bieden en ze zelf verantwoordelijk te maken voor hun keuzes. Hierbij maakt hij onder andere gebruik van een bijzondere vorm van gamification: de innovatieve LEGO® SERIOUS PLAY® –methode.

 

 

Trainer, Faciliator

Marten heeft sinds 1985  ik ervaring in de IT industrie. De afgelopen jaren is zijn focus verschoven van ‘IT-systemen’ via processen naar mensen. Volgens Marten begint iedere gewenste verbetering, of het nou om mensen, organisaties, afdelingen of processen gaat, met mensenwerk. Het gaat daarbij voor hem altijd om de combinatie van de mens en zijn gedrag.  Marten vindt het enorm inspirerend om bij mensen weer ‘vonken’ in de ogen te zien ontstaan. Dit lukt onder andere door training, coaching, adviseren en voorbeeldgedrag.

Door zijn aanstekelijk enthousiasme en creativiteit te combineren met een klantgerichte oriëntatie, zoekt hij naar verbetermogelijkheden in processen, mensen en organisaties. Hij is ben vastberaden –waar dan ook mogelijk- verbeteringen tot stand te brengen.

Vanuit de visie dat iedere verbetering begint met mensenwerk, is hij in 2012 afgestudeerd als Holistisch Reiki Therapeut en in 2013 Reiki Master geworden. Hij combineert training en therapeutische behandelingen met een stevige achtergrond als coach om zo effectief mogelijk te kunnen werken. Hij werkt zowel één-op-één als voor organisaties (for-profit en non-profit). Regelmatig volgt het een uit het ander.

Samen met zijn partner Anna Quist-Schröder (Holos Massagetherapeute) voert hij een praktijk in Zwolle en Delft. Ook geven ze massage en Reiki- behandelingen op festivals en bij mensen thuis. Binnenkort starten ze een centrum voor Wellness en Persoonlijke Ontwikkeling in Frankrijk. Waar Anna mensen helpt: “Thuis te komen bij zichzelf” door zaken in beweging te zetten, doe ik dat door alles even ‘stil’ te zetten.

 

Docent

Jan Fokke Mulder is één van onze topdocenten. Zijn specialiteit is Change Management en Operations Management (met een specialisatie in Proces Management). Als docent heeft Jan Fokke zijn sporen verdiend in onze MBA modules die wij met de Rotterdam Business School uitvoerden. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst in het begeleiden van grote veranderingen. Als practice leader voor de Management- en Business Consultancy praktijk – en als Management Consultant – is hij werkzaam bij CGI. Auteur van het boek “Project de Baas”. Jan Fokke heeft een MBA titel. Met voornoemde kennis en ervaring kan Jan Fokke in zijn lessen de theorie met de praktijk verbinden: daadwerkelijk waarde toevoegend aan uw opleiding!