Wie we zijn

De Management of Change Coöperatie is een groep professionals die een gemeenschappelijke passie in de Management of Change professie hebben; we noemen dit een Community of Practice. Onder Management of Change verstaan we alle disciplines en rollen die gericht zijn op effectuele (daadwerkelijke) verandering. Management of Change omvat onder meer opdrachtgevende, opdrachtnemende en adviserende rollen. Disciplines zijn vooral (en niet limitatief): programma-, portfolio-, project-, interim-, kennis- en verandermanagement.

Ons verhaal

De community vindt haar oorsprong binnen CMG (later opgegaan in Logica en vervolgens in CGI) en bestaat in 2013 al meer dan 10 jaar. Tot 2007 waren vele er vele afzonderlijke activiteiten.

In 2007 rees het plan om de krachten in de Community te bundelen. Dit werd zichtbaar in allerlei gedeelde activiteiten: van het ontwikkelen van best practices en bijbehorende instrumenten tot aan vele evenementen waarin kennis, ervaring en interesse gedeeld werd. Dit werd vastgelegd in een Wiki die nu vele duizenden artikelen omvat.

In de loop van 2009 begon de community aan haar “next level”, te weten opleidingen. Deze opleidingen werden tegen de achtergrond van bewezen theorie en toepassing omgezet in opleidingen, die na een eerste comnunity editie gedeeld worden met kennispartners en klanten. Zo voeren we momenteel (2013) bijvoorbeeld een viertal modules voor de MBA van de Rotterdam Business School: Management of Technology & Innovation, Business Intelligence Concepts, Change Management en Kennis Management.

In de loop van 2010 werden onze opleidingen ook ondersteund door verschillende elektronische leeromgevingen. In najaar 2011 werd gestart met een volwassen elektronische leeromgeving die volwaardig hybride leren (online/face2face) hielp mogelijk te maken. Momenteel is er geen enkele opleiding van ons die alleen in de klas plaats vindt.

De community groeide tot meer dan 1250 leden, waarvan een groeiend deel niet meer behoorde tot CGI. In 2013 is mede daarom de Community of Practice verzelfstandigd. Indachtig het karakter van een community is de coöperatie als rechtsvorm gekozen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.