Persoonlijke Effectiviteit

Naar overig aanbod

Adviesvaardigheden

Bouw aan een goede relatie met uw opdrachtgever

Wilt u uw opdrachtgever goed adviseren en daarmee goed samenwerken?

Als consultant staat u voor de uitdaging om een goede samenwerkingsrelatie met uw opdrachtgever te ontwikkelen. U stelt uzelf de vraag hoe die verbinding succesvol tot stand te brengen en uit te bouwen tot een resultaatgerichte en vertrouwenswekkende relatie met uw opdrachtgever(s). 

Rijk aan rollenspelen waarmee u uw adviesvaardigheden ontwikkelt

In deze interactieve training van drie dagdelen leert u wat adviesvaardigheden zijn, hoe u een goede adviesrelatie opbouwt, wat de stappen daarbij zijn, hoe u komt tot uw advies en dit aanbiedt. Welke gesprekstechniek u helpt bij de advisering en hoe u omgaat met verschillende belangen en verstoringen.

Na deze training weet u als consultant wat advisering inhoudt, wat de werkende advies principes zijn om een constructieve relatie met uw opdrachtgever op te bouwen en heeft u daarmee geoefend. U bent klaar om dit in de praktijk te brengen. Kortom u heeft uw adviesvaardigheden verbeterd.

Prijs (vrij van b.t.w.): 998,00

Oplossingsgericht Evalueren met Scrum (OES)

Evalueren kan ook leuk zijn! Denk en werk in oplossingen in plaats van problemen.

Als team(lid) van een scrum team wil je denken in oplossingen in plaats van problemen.

Ben je (onderdeel van) een “scrummend team” buiten de ICT-branche en/of wil je een project tussentijds eens oplossingsgericht evalueren? Dan is deze workshop ideaal voor jou! Wij bieden je team een interactieve “doe-en-leer-sessie” aan binnen jullie organisatie.

Samen gaan we oplossingsgericht met jullie evaluatie, ook wel retrospective genoemd, aan de slag. We doorlopen de stappen van deze positieve en effectieve manier van evalueren. Je leert een aantal handige instrumenten, waardoor je veel meer uit je evaluatie haalt. Meer succes en meer plezier!

Voorkennis van Scrum of Oplossingsgericht denken is niet nodig. Het enige wat nodig is, is een concreet project of concrete productontwikkeling die jullie willen evalueren. De sessie duurt maximaal 2 uur.

Inclusief 21% btw: 568,70 | Exclusief btw: 470,00

Oplossingsgericht Leren Coachen

Met minder moeite, meer positiviteit én resultaat in uw coachen!

Hoe vindt u de een wens of behoefte onder het probleem?

Als professional staat u voor de uitdaging om mensen de best mogelijke begeleiding te geven. Dit wilt u doen op een positieve en effectieve wijze. Coachen is niet makkelijk en soms frustrerend als er sprake is van hardnekkige weerstand bij mensen die niet gecoacht willen worden. Soms zijn de problemen waarmee mensen komen erg complex en zien zij geen licht aan het eind van de tunnel. 

Deze vorm van coaching geeft een krachtige impuls bij het motiveren en het vergroten van het zelforganiserend vermogen van individuen en teams

Oplosssingsgericht Coachen is een radicaal andere manier van coachen waarbij problemen vanuit een andere mindset opgelost worden. Niet het onderzoeken en analyseren van het probleem, maar het ontdekken van de wens of behoefte hoe iemand zijn eigen doelen gaat bereiken staat centraal in Oplosssingsgericht Coachen. U laat daarbij mensen groeien door ze op een positieve wijze te richten op persoonlijke krachten en talenten. 

U past direct oplossingsgerichte principes en technieken toe

In deze driedaagse training leert én traint u zich in een wetenschappelijk bewezen, zeer effectieve en positieve vorm van coaching die anderen helpt de gewenste resultaten te bereiken. 

De training is bedoeld voor iedereen, die mensen begeleidt of coacht in een professionele werkomgeving, die hun kennis en vaardigheden willen verbreden en effectiever (en met minder moeite) willen werken met meer resultaat.

Na de training bent u beter toegerust om mensen in een professionele omgeving effectief te begeleiden en coachen. U heeft zich Oplossingsgericht Coachen met haar technieken en instrumenten eigen gemaakt. U kunt denken en werken vanuit deze vorm van coachen.

1.512,50
Prijs inclusief btw. Exclusief b.t.w: 1250,=

Solution Building for Teams


Oplossingsgericht samenwerken, samenwerken aan meer positieve en duurzame resultaten!

Als team werk je in een dynamische omgeving waarin klanten hoge eisen stellen en veranderen een must is. Je team heeft de drive om continu te verbeteren.

Je ervaart echter dat jij, en je team vast blijven zitten in weerstand, problemen of de analyse ervan. Je merkt aan jezelf en je team dat het (soms) ontbreekt aan een positieve houding, motivatie en enthousiasme.

In deze teamtraining van een dag leer je als team dat er een radicaal andere manier is om uitdagingen aan te gaan dan vanuit de mindset die je geleerd hebt te gebruiken. Je leert dat er in elke situatie, hoe complex ook, er altijd oplossingen zijn. Het ontdekken van de oplossing staat daarbij centraal, in plaats van het onderzoeken en analyseren van het probleem.  Je maakt kennis met het concept van “Oplossingsgericht Denk en Werken” en leert hoe dit als team toe te passen om positief en energiek te kunnen verbeteren en te veranderen in complexe situaties. Door anders te denken en communiceren kun je gezamenlijk met meer positiviteit en meer resultaat het werk doen .

1.270,50 | Exclusief btw: 1.050,00

Oplossingsgericht Leidinggeven

Beter veranderen met oplossingsgericht leidinggeven

Het aansturen van teams en individuen vraagt continu daarbij de juiste aandacht op de juiste plek en bij de juiste persoon.

Als leidinggevende professional heeft  u de ambitie meer rendement uit verbeteringen en veranderingen te halen. Het is uw taak om daar zo succesvol mogelijk in te zijn.  De context van uw werk is complex en hierin is het soms moeilijk voor werknemers om met de juiste motivatie aan de slag te blijven. Weerstand van mensen en complexiteit van problemen belemmert het halen van de gewenste resultaten.

U zoekt continu naar manieren om uw eigen effectiviteit binnen uw mandaat als leider te vergroten. U wilt zich bekwamen in een radicaal andere manier om problemen op te lossen dan vanuit de mindset die u tot nu toe geleerd heeft.

U wordt getraind in het Oplossingsgericht Denken en Werken, die het zelforganiserend vermogen van teams en individuen vergroot.

In deze driedaagse training leert u dat er in elke situatie, hoe complex of moeilijk ook, altijd oplossingen zijn. Bovendien leert u individuen en teams beter motiveren en enthousiasmeren. U leert verschillende nieuwe wertenschappelijk onderbouwde technieken toe te passen in het leidinggeven, onder andere hoe effectief om te gaan met weerstand. U ondersteunt de ander zijn eigen oplossingen te ontdekken en te realiseren in plaats van problemen en oorzaken te analyseren.

Na deze training kunt u Oplossingsgericht Denken en Werken toepassen in uw eigen praktijk om resultaten te versnellen, anderen te enthousiasmeren en het zelforganiserend vermogen te vergroten.

1.754,50 | Exclusief btw: 1.450,00