arlande_logo-orig-1

Naar overig aanbod

Change Activation Masterclass (CAM) – Arlande

Verbeter de kunst van het activeren van verandering

Resultaatgerichte verandering komt niet vanzelf. Het is een samenspel van mensen, inzichten en instrumenten. Verandering implementeren is een kunst!

U bent betrokken bij een verandering of gaat daar bij betrokken worden. U heeft de ambitie deze kunst van het activeren van verandering in uw praktijk te verbeteren door:

  • De juiste aanpak te kiezen
  • Goed af te stemmen met de sponsor
  • De veranderuitdaging te benoemen
  • De cultuur in te schatten en de verandergereedheid te bepalen,
  • De verandercommunicatie in te richten
  • De effectiviteit te meten
  • En te werken aan uzelf als “Change Enabler”

De Change Activation Masterclass (CAM) helpt u deze kunst van het activeren van verandering in uw praktijk te verbeteren aan de hand van 18 modules die het gehele spectrum van activeren van verandering afdekt.

1.997,00

Arlande Verandermanagement Game

Ontdek op speelse wijze het veranderpad voor uw verandertraject

Als veranderaar (change agent) staat u voor de keuze om het veranderpad in te vullen voor uw verandertraject. Een verandering in een organisatie lijkt echter veel op een oerwoudexpeditie. Het doel van een verandering is veelal gemakkelijker bepaald dan het pad om daar te komen. Alleen al de voorbereidingen van de verandering wekt vaak al weerstand op en een houding van 'Ja maar...'.

Ondanks het 'Ja maar...', gaat de verandering verder omdat het kan of omdat het moet. Wat is dan het veranderpad en de houding die nodig is om de verandering te  kunnen volbrengen en het doel te bereiken?

In de Arlande Verandermanagement Game ontdekt u zelf op een speelse manier zelf het veranderpad voor uw verandertraject, geholpen door de ervaringen van de medespelers en ervaren veranderaars en spelbegeleiders. Met een à twee collega's speelt u om de eer te winnen van een door ons aangeleverde of door u zelf uitgezochte opponent of van de organisatie die u heeft uitgedaagd. Welke team van change agents is het best in staat een blijvende (duurzame) verandering tot stand te brengen in de eigen organisatie?