Oplossingsgericht Werken in zorg en welzijn

895,00

Als zorgprofessional streef je ernaar om je patiënten/cliënten de best mogelijke zorg te geven. Dit wil je doen op een positieve en effectieve wijze. Dat lukt in veel gevallen prima. Soms zijn de problemen (of patiënten) echter zo hardnekkig en complex dat het je, ondanks al je inspanningen, niet goed lukt om de zorg of begeleiding te geven die deze patiënt vraagt of nodig heeft. In deze training leer je hoe je beter kan motiveren en hoe je het zelforganiserend vermogen van de ander kunt laten groeien.

Oplossingsgericht Denken en Werken is een simpel en krachtig model om met een korte doorlooptijd duurzame resultaten te halen. Met deze evidence based denk- en werkwijze help je anderen sneller en ook betere oplossingen te vinden voor problemen en uitdagingen.
We maken duidelijk dat er een radicaal andere manier is om problemen op te lossen dan vanuit de mindset die we geleerd hebben te gebruiken. Niet het probleem onderzoeken, maar juist de patiënt helpen zijn eigen oplossing te vinden.

Oplossingsgericht denken en werken is een evidence based model. Uit onderzoeken is gebleken dat met dit model meer resultaat bereikt wordt in minder tijd en met minder energie. Een leuke bijkomstigheid is dat mensen die werken met dit model meer plezier en energie ervaren. Werken met dit model wordt al snel meer dan alleen het toepassen ervan.

In deze vierdaagse training leer én train je jezelf in een wetenschappelijk bewezen, zeer effectieve en positieve vorm van denken en werken die anderen helpt de gewenste resultaten te bereiken. De training wordt ondersteunt door een moderne online leeromgeving met o.a. aanvullende literatuur, filmfragmenten en oefeningen zodat het leerrendement optimaal is. Na de eerste trainingsdag pas je direct oplossingsgerichte principes en technieken toe om resultaten te versnellen, anderen te motiveren en het zelforganiserend vermogen te vergroten.  De principes en technieken die je eenmaal geleerd hebt toe te passen, worden ook niet meer vergeten.

Wissen