Large Scaled Scrum (LeSS)

491,74 (inclusief b.t.w.: 595,00)

Agile en Scrum helpen om teams wendbaar te maken. Je werkt als professional in of met teams die Scrum toepassen of willen toepassen. Wellicht ben je een lid van dat team, de manager of de veranderaar die dat begeleidt.

Je ondervindt in je eigen organisatie of daarbuiten dat teams de noodzaak voor Scrum zien en dit ook toepassen, maar toch heeft Scrum onvoldoende gebracht. De teams zijn wel wendbaarder geworden, maar is de organisatie daarmee ook wendbaar geworden? Ondervinden klanten een snelle reactie van leveranciers? Worden wijzigingen zodanig opgepakt, waardoor deze in een vloeiend proces alle noodzakelijke werkplekken passeert? Is de doorlooptijd van idee naar operationeel product kort genoeg? Kortom werkt de keten? Is de organisatie er klaar voor? Is de mindset aanwezig, die voor een integrale Scrum aanpak nodig is?

Deze training verkent de dieper liggende oorzaak en leert je een aanpak die dat helpt in kaart te brengen en op te lossen: LeSS (Large Scale Scrum). Een aanpak die helpt om de organisatie rond Scrum te optimaliseren, wendbaarder te maken en beter te laten presteren. LeSS leidt tot een effectieve samenwerking van meerdere scrum teams die aan één product werken.

Waar alternatieve scaling frameworks leiden tot zware verruiming van het aantal rollen, events of hulpmiddelen, blijft LeSS dicht bij de richtlijnen van de Scrum Guide. LeSS benadrukt de samenstelling van teams en de wijze waarop de teams samenwerken. LeSS besteedt aandacht aan het beter organiseren van teams op basis van de Scrum principes. Meer met minder oftewel LeSS.

Wachtlijst

Meld je als geïnteresseerde vrijblijvend aan.